Toppbilde for Arrangementssiden

Forskningsdagene: Kunstutstilling, Sjøsamiske spor

Arrangør: Forskningsdagene i Nord-Troms og Kronebutikken

22/09/2023 - 30/09/2023

Starter 11:00

Slutter 16:00

Beskrivelse

Kunstneren Christin Løkke setter opp utstillingen sin «Sjøsamiske spor» under Forskningsdagene i Nord-Troms!

Fredag 22.september kl. 19.00 blir det offisiell åpning av kunstutstillingen «Sjøsamiske spor» i Sokkelvikhuset ved Kronebutikken i Sørkjosen, Nordreisa.

Utstillingen er tilgjengelig i tidsrommet 22.09-30.09 fra kl. 11.00-16.00 man-lørdag.

Den offisielle åpningen har påmelding grunnet servering. Påmelding via link: https://forms.gle/EYymDzCyaBDNpT3U9

Både den offisielle åpningen og utstillingen er gratis og åpen for alle.

Om kunstneren Christin Løkke:

Christin Løkke er født i 1970, og vokste opp i Tromsø, Nordreisa og Vesterålen. Den sterke tilknytningen til landsdelen kommer til uttrykk i arbeidene. Med sjøsamiske røtter, og en bestefar som var fisker, er mye av inspirasjonen fra levd kystliv.

Fornorskningsprosessen, evakuering, krigsminner, kystkultur og sjøsamisk kultur står sentralt i arbeidet. Skulpturene har et røft uttrykk og skal gi mulighet til undring og refleksjon, samtidig som de forteller en sterk historie. Løkke arbeider med vage minner, spor og historier som har forsvunnet. Arbeidene formidler det sårbare, men også det seige og sterke.

I arbeid med skulptur og bilder ønsker Løkke å formidle små deler av en historie som sammen blir til en større helhet. Skulpturene har et røft uttrykk og skal gi mulighet til undring og refleksjon, samtidig som de forteller en sterk historie.

Christin Løkke har fullført mastergraden sin i design, kunst og håndverk ved Universitetet i Sørøst-Norge og mottatt mastergradsstipend fra Campus Nord-Troms. Oppgaven tar for seg hvordan kunstuttrykk knyttes til sjøsamisk kultur og kysthistorie, og hvordan dette kan bidra til å løfte fram aspekter ved en historie som er fortrengt og glemt.

Hun har tidligere hatt separatutstillinger hos Sunndal kunstlag, Gamvik museum og Vadsø kunstforening. Løkkes verk er også antatt til Nordnorsk Kunstutstilling både i 2022 og 2023. Stortinget, Oslo kommunes kunstsamling og Bø kommune i Vesterålen har kjøpt hennes verker.

Har du spørsmål, ta kontakt med Rakel Fanghol på rakel@haltinh.no.

Bli med på Forskningsdagene i Nord-Troms!