Toppbilde for Arrangementssiden

KVÆNANGEN INTERNASJONALE FILMFESTIVAL

Arrangør: Kvænangen Frivilligsentral, Kvænangen barne- og ungdomsskole, Flyktningetjenesten og Kvænangen språksenter

8/02/2024 - 9/02/2024

Starter 18:00

Slutter 22:00

Beskrivelse

8-9 FEBRAUAR 2024

KVÆNANGEN FLERBRUKSHUS

Program:

Torsdag

  • kl. 18.00: Jungelgjengen på Verdensturné
  • kl. 19.00: Enkel servering og foredrag av Språksenteret om reindrifta som er neste films bakteppe
  • kl. 20.00: FØRPREMIERE på filmen Eallogierdu – Tundraens voktere

Fredag:

  • kl. 11.00: Kafé
  • kl. 12.00: The Zone of Interest, Oscarkandidat. Formiddagsfilm i samarbeid med Kvænangen Barne- og Ungdomsskole.
  • kl. 16.30: Kafé med innslag av ukrainsk mat
  • kl. 18.00: Alva og regnbuedragen, ukrainsk barnefilm, original språk med norsk tekst, i samarbeid med Kvænangen Flyktningetjeneste
  • kl. 20.00: Perfect days, japansk Oscarkandidat.

Jungelgjengen på Verdensturné

Teamet bak JUNGELGJENGEN og TIMMY OG MONSTERPLANETEN er tilbake med et nytt fargerikt og heseblesende eventyr om de sprø og elskelige skapningene fra JUNGELGJENGEN.

JUNGELGJENGEN PÅ VERDENSTURNÉ er en spennende og actionfylt animasjonsfilm spekket med tempo, humor og morsomme figurer. Flott underholdning for hele familien!

Det er problemer i jungelen. En mystisk superskurk dekker jungelen med et giftig rosa skum som eksploderer ved kontakt med vann. Og det er bare under en måned til regntiden… Hvem kan redde alle dyrene? Jo, Jungelgjengen så klart! Nå må tigerpingvinen Maurits, Flaggine, Gilbert, Al og Bob og den alltid banansultne Miguel ut på en reise over fjell og nedover daler, gjennom ørkener og over hav på jakt etter motgiften som kan stoppe det rosa skummet.. Det er fortsatt tid til å redde jungelen! Men denne gangen går Maurits og vennene hans HELT BANANAS…

Den første filmen om JUNGELGJENGEN ble en suksess på kino i Norge i 2018, og nå er de tilbake i den nye filmen JUNGELGJENGEN – PÅ VERDENSTURNÉ. Filmene om Jungelgjengen er basert på den populære tegneserie-TV-serien kjent fra bl.a. NRK. JUNGELGJENGEN har blitt vist i 199 land, oversatt til mer enn 50 forskjellige språk og belønnet med mange priser deriblant en Emmy-pris.

JUNGELGJENGEN – PÅ VERDENSTURNÉ gikk rett inn på 1. plass på kinotoppen i Frankrike.

Nå er det tid for en ny jungelsuksess for hele familien!

* * * * * «Garantert suksess med mystiske oppdrag verden over!» – Quest France

* * * * «Virkelig god animert underholdning» – Elle

* * * * «Vitser og spøk for både barn og voksne» – Le Dauphiné Libéré

* * * * «Visuelle overraskelser og fortryllende bilder» – Le Parisien

* * * * «Se en herlig animert suksess med hele familien» – Télé Loisirs

Eallogierdu – Tundraens voktere

«Vakre filmscener, gode skuespillerprestasjoner, og en intens kjærlighetshistorie» – Sagat

Etter å ha bodd mange år i Oslo flytter Lena tilbake til Sápmi i den nordligste delen av Norge sammen med den lille sønnen sin, for å forske på kjønnsroller i et kunstprosjekt. Mens hun jobber i det snødekte viddelandskapet forelsker hun seg i reindriftsutøveren Mahtte. Garen, moren til Mahtte som er familiens overhode, motsetter seg forholdet og skaper problemer for paret. Samtidig blir Lena hjemsøkt av valg hun tok flere år tilbake, og hun må finne ut om hennes og Mahttes liv noen gang kan forenes.

Filmen mottok strålende tilbakemeldinger da den hadde verdenspremiere på Toronto international Film Festival i september. De første visningen i Norge var fire av fire utsolgte forestillinger på Tromsø Internasjonale Filmfestival i januar. Det vil også bli en rekke førpremierer på samenes nasjonaldag 6. februar, og filmen har ordinær premiere i Norge 9. februar.

Dáiddár Lena máhccá ruovttubáikái iežas bártnážiin. Son áigu dutkat sohkabeliid iežas ođđa dáiddaprošektii. Son deaivvada boazosápmelaččain Máhtiin ja soai ráhkásnuvvaba badjeloivviid. Gáren, guhte lea siidaeamit ja Máhte eadni, vuosttalda ovttastallama. Mearrádus maid Lena dagai nuorran muosehuhttá su ja son ferte dainna deaividit seammás go áiggošii ráhkistuvvot ja dohkkehuvvot.

The Zone of Interest

Kommandant Rudolf Höss og hans kone Hedwig streber etter å bygge et drømmeliv for seg selv og familien. De bor i en nydelig villa med en fantastisk hage, med konsentrasjonsleiren Auschwitz som nærmeste nabo.

Jonathan Glazers «The Zone of Interest» er nominert til hele fem Oscar-priser – for beste film, beste regi, beste adapterte manus, beste internasjonale film og beste lyd. Den var også filmen alle snakket om under siste utgave av filmfestivalen i Cannes, hvor den både vant Grand Prix og filmkritikerprisen. «The Zone of Interest» er en filmopplevelse helt utenom det vanlige.

Alva og Regnbuedragen

To gode venner småkrangler litt om nødvendige reparasjoner ved mølla i det en liten babydrage plutselig dukker opp. De blir ikke enige om de skal beholde den eller ikke, men det blir avgjort at de må dra til feen, da hun vet hvor de skal dra for hjelp.

Dette blir starten på en spennende og farefull reise mot fjellet der regnbuedragene bor, med opplevelser som står i kø underveis. Noen får et ublidt møte med gamle kjente og noen får nye venner. De er likevel aldri alene. En ond trollmann er stadig på jakt etter dem, og feen de er sammen med er helt uten magi. Hvordan kan de stoppe trollmannen og hjelperne hans?

Dette er en spennende og underholdende film for hele familien.

Perfect Days

Hirayama vasker offentlige toaletter i Tokyo. Til og fra jobb kjører han bil mens han hører på kassetter med klassisk pop og rock. I leiligheten sin har han få møbler, mange bøker og en god del planter. Dagene er fylt av rutiner og livet er i vater, men en dag kommer en ung niese uanmeldt på besøk. Livet til Hirayama vil aldri bli det samme igjen.

Med denne Oscar-nominerte filmperlen om de små, men vesentlige tingene i livet, viser Wim Wenders hvilken mesterlig regissør han er. Kôji Yakusho som spiller Hirayama mottok prisen for beste skuespiller i Cannes og filmen vant publikumsprisen under Film fra Sør.

Terningkast 5, NRK – «En nydelig, poetisk fundering over meningen med livet»

Terningkast 5, Adressa – «En oppløftende og vakker film for vår tid»

Terningkast 5, Klassekampen – «Gir meg en nostalgisk følelse»